1-daagse zwangerschaps cursus of individuele partnersessie

Deze cursus zwangerschapsyoga is praktisch en ervaringsgericht.

Waarom een 1-daagse zwangerschapscursus?
Deze cursus van 1 dag biedt een concreet programma om je samen met je partner optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Tijdens deze 1-daagse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
– Afwisseling tussen kennis en oefening, zodat je begrijpt hoe de processen verlopen én nog belangrijker je leert de oefeningen toepassen, opdat je ze kunt inzetten tijdens je bevalling.

Thema’s die aan bod komen:

– de kracht van de adem inzetten;
– ontspannen; hoe dan?;
– weeën opvangen met ademoefening, houding en beweging;
– aanraken en massage technieken;
– pijn en adem;
– de fases van de bevalling.

Met je partner samen
 Je leert goed af te stemmen op elkaar en krijgt concrete handvatten en oefeningen om de bevalling samen in vertrouwen in te gaan.

Individuele sessie ipv een 1- daagse themadag in een groep
Wil je liever samen met je partner een gerichte en individuele voorbereiding op je bevalling? Dan is de individuele partnersessie een goede optie. In deze sessie van 2,5 uur ga ik met jullie kernachtig en concreet afstemmen en oefenen, specifiek gericht op de bevalling. 

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen.

Wat is beste moment voor een 1-daagse of sessie?
De meeste zwangere vrouwen en partners zijn in het laatste trimester van de zwangerschap toe aan een gerichte voorbereiding op de bevalling.

Over de zwangerschapsyoga docent 
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend zwangerschapsyoga docent. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocent en mindfulness trainer. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Ga naar de agenda voor data 1-daagse zwangerschapscursus

Joni
Read More
'Ik heb hoe jij kan aansluiten bij ons als heel fijn ervaren. Voel weer verbinding met mijzelf, mijn kunnen, mijn angsten en met mijn man Hedde. Ook hij was voelbaar relaxter. Mijn 3e bevalling ben ik bevallen vanuit vertrouwen in mijzelf, mijn lijf, mijn kindje, het proces en mijn partner. En dat vertrouwen heeft Marjolein door haar begeleiding in de 1 op 1 partner sessie mij weer kunnen doen laten ophalen. Ik kon weer voelen wat ik nodig had, al eens eerder goed gedaan had en daar naar handelen. Met een hele fijne bevalling als resultaat. Heel erg bedankt Marjolein!'
Scroll naar boven