1-day retreat Relax

1- day retreat Relax 

Heerlijk een dagje helemaal voor jezelf, gewoon te mogen zijn en niets te hoeven doen. Een hele dag onderdompelen in rustige (waaronder yin) yogaoefeningen, yoga nidra, ontspannende ademsessie en nog veel meer… zodat je uit je drukke hoofd, naar je lijf kunt zakken.
Met een heerlijke lunch. Een relax cadeau voor jezelf.

Over het thema van deze 1-day retreat
Rust is belangrijk en gezond, niet alleen fysiek, ook emotioneel en mentaal. Alles werkt namelijk samen. Als er bijvoorbeeld spanning of stijfheid is in het lichaam dan belemmert dit de natuurlijke processen in het lichaam. Ook de communicatie naar het brein verloopt minder goed. Yoga helpt ruimte te maken, waardoor spanningen kunnen worden losgelaten, zodat het geheel beter kan functioneren. Wanneer spanningen worden losgelaten dan heeft dat invloed op de emotionele, hormonale en mentale processen.
Het effect is meer energiestroom, onder meer omdat een teveel aan spanningen de natuurlijke gang van zaken blokkeert, naast dat onnodige (spier)spanning bakken energie kost.

Iets WETEN en het ook in de praktijk toepassen ofwel ERVAREN is niet altijd eenvoudig. Want ja, je weet natuurlijk dat rust belangrijk is maar ja, hoe dan? En wanneer?
Tijdens deze 1-day retreat krijg je meer verdieping in hoe ontspanning kan werken, en nog belangrijker: deze hele dag krijg je de tijd om dit zelf te ervaren. Van doing naar being. 

Programma 1-day retreat
10.30: inloop en kennismaken
10.45: intro thema
11.00: rustige yoga oefeningen voor je (onder)lichaam, yin yoga (langer de tijd om te zakken in de houdingen geeft meer rust en activeert de herstelprocessen in lichaam en geest)
12.00: thee
12.15: rustige (aardende) oefeningen, in combinatie met de adem
13.00: lunch en pauze,
je kunt buiten in de tuin zitten of wandelen in de omgeving
14.30: rustige oefeningen (voor je bovenlijf)
yoga nidra (lange ‘slaapmeditatie’) die herstellend inwerkt op het bewustzijn
16.15: thee, met iets lekkers
16.30: afsluiting

Voor wie?
Deze 1-day retreat is zeer toegankelijk, yoga ervaring is niet noodzakelijk.
Je hoeft niet lenig of rustig te zijn voor yoga. Yoga is geschikt voor iedereen. Het programma is concreet en down to earth, ofwel heel aards, zodat jij zelf meer gaat zakken van je drukke hoofd naar je (aardse) lijf.

Meedoen? opgeven via: info@yoga-life.nl
Wanneer: zaterdag 22 april van 10.30-16.30 uur
Locatie: onze eigen sfeervolle yogastudio, Jachtlaan 15 Bilthoven, De Bilt

Kosten: 99-, incl. een heerlijke (vegetarische) lunch.
early bird tarief: 85-, (als je inschrijving en betaling 2 maanden voor aanvang binnen is, voor deze retreat geldt vóór 24 feb).

Andere 1-day retreats thema’s:
Flow
Kracht
Adem
Energie
Creatie
Stilte