1-day retreat Relax

1- day retreat Relax 

Heerlijk een dagje helemaal voor jezelf, gewoon te mogen zijn en niets te hoeven doen. Een hele dag onderdompelen in rustige yin yogaoefeningen, yoga nidra, ontspannende ademsessie en nog veel meer… zodat je uit je drukke hoofd, naar je lijf kunt zakken.
Met een lekkere (vega) lunch. Een relax cadeau voor jezelf.

Over het thema van deze 1-day retreat
Rust is belangrijk en gezond, niet alleen fysiek, ook emotioneel en mentaal. Alles werkt namelijk samen. Als er bijvoorbeeld spanning of stijfheid is in het lichaam dan belemmert dit de natuurlijke processen in het lichaam. Ook de communicatie naar het brein verloopt minder goed. Yoga helpt ruimte te maken, waardoor spanningen kunnen worden losgelaten, zodat het geheel beter kan functioneren. Wanneer spanningen worden losgelaten dan heeft dat invloed op de emotionele, hormonale en mentale processen.
Yin yoga is uiterst geschikt om op een dieper niveau te zakken, spanningen los te laten en rust te verdiepen. Je parasympatisch systeem gaat aan, zodat herstelprocessen in werking worden gezet.
Yoga Nidra is een zeer krachtige yogatechniek die diep inwerkt op je onderbewustzijn. Deze lange ligmeditatie is heilzaam en diep ontspannend op verschillende niveaus\’s (alfagolven in de hersenen komen vrij, die de geest ontvankelijk en rustig maken). 

Iets WETEN en het ook in de praktijk toepassen ofwel ERVAREN is niet altijd eenvoudig. Want ja, je weet natuurlijk dat rust belangrijk is maar ja, hoe dan? En wanneer?
Tijdens deze 1-day retreat krijg je meer verdieping in hoe ontspanning kan werken, en nog belangrijker: deze hele dag krijg je de tijd om dit zelf te ervaren. Van doing naar being. 

Programma 1-day retreat
10.30: inloop en kennismaken
10.45: intro thema
11.00: rustige yin yoga oefeningen voor je (onder)lichaam, yin yoga (langer de tijd om te zakken in de houdingen geeft meer rust en activeert de herstelprocessen in lichaam en geest)
12.00: thee
12.15: rustige (aardende) en yin oefeningen, in combinatie met de adem
13.00: lunch en pauze,
je kunt buiten in de tuin zitten of wandelen in de omgeving
14.30: rustige oefeningen (voor je bovenlijf)
yoga nidra (zeer krachtige yoga techniek, die diep ontspannend en krachtig inwerkt op het onderbewustzijn)
16.15: thee, met iets lekkers
16.30: afsluiting

Voor wie?
Deze 1-day retreat is zeer toegankelijk, yoga ervaring is niet noodzakelijk.
Je hoeft niet lenig of rustig te zijn voor yoga. Yoga is geschikt voor iedereen. Het programma is concreet en down to earth, ofwel heel aards, zodat jij zelf meer gaat zakken van je drukke hoofd naar je (aardse) lijf.

Meedoen? opgeven via: info@yoga-life.nl
Wanneer: zaterdag 3 juni van 10.30-16.30 uur
Locatie: onze eigen sfeervolle yogastudio, Jachtlaan 15 Bilthoven, De Bilt

Kosten: 110-, incl. een (vegetarische) lunch.
early bird tarief: 95-, (als je inschrijving en betaling 2 maanden voor aanvang binnen is, voor deze retreat geldt voor 1 juli).

Andere 1-day retreats thema\’s:
Flow
Kracht
Adem
Energie
Creatie
Stilte

Scroll naar boven