docenten yoga-life

"/

Nienke Denekamp (1984) is leerkracht in het basisonderwijs en beoefend al jaren yoga, als ze besluit haar passie voor yoga te integreren in het onderwijs. In 2016 volgt ze de opleiding kinderyoga bij Helen Purperhart. Met dat diploma op zak besluit ze dat ieder kind hiervan zou mogen genieten. Ze heeft een leerlijn voor kinderyoga op school geïntroduceerd en inmiddels is yoga een vast onderdeel van het lesprogramma. Daarnaast geeft Nienke kinderyoga bij een BSO.

Nienke geeft op woensdagmiddag kinderyoga bij yoga-life. Haar lessen zijn speels en vol fantasie. Ze neemt de kinderen mee op yoga avontuur middels verhalen, verbeelding, houdingen, ademhalingsoefeningen en meer, zodat kinderen in verbinding komen – en blijven met zichzelf.

“Mijn intentie is kinderen leren wie je bent en dat je er mag zijn zoals je bent. Doorzetten, lachen om je fouten ervan leren en weer verder gaan. Dat heb ik zelf gemist als kind. Als leerkracht en yoga juf kan ik zeggen dat dit de belangrijkste dingen zijn die je leert in het leven. Ik geniet er iedere dag van dat ik kinderen een stukje mag begeleiden op hun levenspad.”

 

Manon Seegers (1975) verdiept zich al ruim 20 jaar in yoga en is opgeleid aan de 4-jarige erkende Intensieve Yogascholing van Rob Obermeyer in Utrecht. Haar yogalessen zijn gericht op het bewust worden van het lichaam, hart en geest. Door het afwisselen van intensieve statische en subtiele ontspannende houdingen ontstaat bewustzijn van zowel lichaam als geest. Manon geeft op donderdagavond hatha yoga bij yoga-life.

Manon is moeder van twee dochters (van 6 en 10 jaar) en geeft motorische ontwikkeling aan kinderen en sportlessen aan volwassen, naast een administratieve baan.

“Yoga brengt rust en ontspanning in de drukte van alledag. Dankzij ademhalingsoefeningen(pranayama) en yogahoudingen (asana’s) kan ik in contact blijven met mijn eigenheid, om zonder overdrijven werkelijk mezelf te kunnen zijn. Wanneer ik even niets aan yoga of meditatie doe merk ik dat ik hiervan snel verwijderd raak in de drukte van moeder zijn, (gym)juf en alle andere avontuurlijke uitdagingen die het leven biedt.
Ik sta hier graag volop in, positief en leergierig, daarbij helpt yoga mij enorm en ik gun anderen ook. Dit staat in mijn lessen centraal; rust, ontspanning en bewust aanwezig kunnen zijn.”

 

"/

Petra van den Eertwegh (1960) heeft de 4-jarige erkende Hatha yogaopleiding gevolgd bij Samsara in Bilthoven. Zij is werkzaam als verpleegkundig consulent Diabetes in een ziekenhuis en geeft tevens yogales op een sportschool en yoga op de stoel aan 80 plussers. Petra geeft hatha yoga op dinsdagavond bij yoga-life.

“Yoga speelt een belangrijke rol in mijn leven: door meer aanwezigheid in het hier en nu, ben ik meer in contact met mijn eigenheid. Daardoor kan ik beter luisteren naar mijn intuïtie. Hoe beter je hier naar luistert des te meer je het leven kan leiden dat bij je past. Voor mij is yoga thuiskomen bij mezelf.”

“Tijdens de yogales kan het denken tot rust komen door in aandacht te ‘luisteren’ naar wat het lichaam vertelt. Je wordt je bewuster van je lichaam, de oefeningen versterken het (zelf)vertrouwen en geven rust. Daarnaast geeft yoga inzicht in hoe je de dingen doet in het dagelijks leven. Mijn lessen bestaan uit een combinatie van zachte en krachtige oefeningen, adem-en klankoefeningen, meditatie en een eindontspanning. Iedereen oefent op zijn of haar eigen niveau met respect voor de eigen grenzen.”