docenten yoga-life

"/
‘Kinderen leren dat je er mag zijn zoals je bent.’

Nienke Denekamp (1984) is leerkracht in het basisonderwijs en beoefend al jaren yoga, als ze besluit haar passie voor yoga te integreren in het onderwijs. In 2016 volgt ze de opleiding kinderyoga bij Helen Purperhart. Met dat diploma op zak besluit ze dat ieder kind hiervan zou mogen genieten. Ze heeft een leerlijn voor kinderyoga op school geïntroduceerd en inmiddels is yoga een vast onderdeel van het lesprogramma. Daarnaast geeft Nienke kinderyoga bij een BSO.

Nienke geeft kinderyoga bij yoga-life. Haar lessen zijn speels en vol fantasie. Ze neemt de kinderen mee op yoga avontuur middels verhalen, verbeelding, houdingen, ademhalingsoefeningen en meer, zodat kinderen in verbinding komen – en blijven met zichzelf.

“Mijn intentie is kinderen leren wie je bent en dat je er mag zijn zoals je bent. Doorzetten, lachen om je fouten ervan leren en weer verder gaan. Dat heb ik zelf gemist als kind. Als leerkracht en yoga juf kan ik zeggen dat dit de belangrijkste dingen zijn die je leert in het leven. Ik geniet er iedere dag van dat ik kinderen een stukje mag begeleiden op hun levenspad.”

 

Manon Seegers (1975) verdiept zich al ruim 20 jaar in yoga en is opgeleid aan de 4-jarige erkende Intensieve Yogascholing van Rob Obermeyer in Utrecht. Haar yogalessen zijn gericht op het bewust worden van het lichaam, hart en geest. Door het afwisselen van intensieve statische en subtiele ontspannende houdingen ontstaat bewustzijn van zowel lichaam als geest. Manon geeft hatha yoga lessen bij yoga-life.

Manon is moeder van twee dochters (van 6 en 10 jaar) en geeft motorische ontwikkeling aan kinderen en sportlessen aan volwassen, naast een administratieve baan.

“Yoga brengt rust en ontspanning in de drukte van alledag. Dankzij ademhalingsoefeningen(pranayama) en yogahoudingen (asana’s) kan ik in contact blijven met mijn eigenheid, om zonder overdrijven werkelijk mezelf te kunnen zijn. Wanneer ik even niets aan yoga of meditatie doe merk ik dat ik hiervan snel verwijderd raak in de drukte van moeder zijn, (gym)juf en alle andere avontuurlijke uitdagingen die het leven biedt.
Ik sta hier graag volop in, positief en leergierig, daarbij helpt yoga mij enorm en ik gun anderen ook. Dit staat in mijn lessen centraal; rust, ontspanning en bewust aanwezig kunnen zijn.”

 

"/
‘Het uiteindelijke doel is zelfbevrijding, vrij in het nu te ontspannen’

Frank Schutt (1983) is vanuit zijn diepgaande interesse voor zowel het menselijk lichaam als geest in zijn professionele leven ontwikkeld tot fysiotherapeut, coach en yogadocent. Zijn bronnen van inspiratie: de yoga filosofie, zijnsoriëntatie en het boeddhisme. Zijn insteek in de yoga- en meditatielessen is de vertaalslag maken van de les naar het dagelijks leven. Zo kunnen inzichten en ervaringen dienen om geïntegreerd te worden in het persoonlijke leven, willen ze nuttig zijn. Frank geeft op donderdagavond meditatielessen bij yoga-life.

“Meditatie en yoga zijn prachtige tools voor zelfonderzoek, om inzicht te krijgen in je eigen ervaringswereld en -soms belemmerende- psychologische patronen. Mijn intentie is tijdens mijn lessen dit zelfonderzoek te ondersteunen en te prikkelen. Het uiteindelijke doel is: zelfbevrijding, vrij in het nu te kunnen ontspannen en krachtig, maar liefdevol in het leven te kunnen staan. Zelf heb ik de voordelen hiervan mogen ervaren en ben erg gemotiveerd op dit pad van zelfbevrijding.”