docenten yoga-life

Marjolein Seegers (1977) is oprichtster van yoga-life en mindfulness-life. Haar visie: yoga en mindfulness verbinden je (weer) met je-Zelf en met het leven. De kracht van yoga en mindfulness reikt tot op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Meer lezen ga naar over yoga-life Marjolein.

 

Manon Seegers (1975) verdiept zich al ruim 20 jaar in yoga en is opgeleid aan de 4-jarige erkende Intensieve Yogascholing van Rob Obermeyer in Utrecht. Haar yogalessen zijn gericht op het bewust worden van het lichaam, hart en geest. Door het afwisselen van intensieve statische en subtiele ontspannende houdingen ontstaat bewustzijn van zowel lichaam als geest. Manon geeft hatha yoga lessen bij yoga-life.

Manon is moeder van twee dochters (van 6 en 10 jaar) en geeft motorische ontwikkeling aan kinderen en sportlessen aan volwassen, naast een administratieve baan.

Manon: ‘Yoga brengt rust en ontspanning in de drukte van alledag. Dankzij ademhalingsoefeningen(pranayama) en yogahoudingen (asana’s) kan ik in contact blijven met mijn eigenheid, om zonder overdrijven werkelijk mezelf te kunnen zijn. Wanneer ik even niets aan yoga of meditatie doe merk ik dat ik hiervan snel verwijderd raak in de drukte van moeder zijn, (gym)juf en alle andere avontuurlijke uitdagingen die het leven biedt.
Ik sta hier graag volop in, positief en leergierig, daarbij helpt yoga mij enorm en ik gun anderen ook. Dit staat in mijn lessen centraal; rust, ontspanning en bewust aanwezig kunnen zijn.’

 

Nienke Denekamp (1984) was leerkracht in het basisonderwijs en inmiddels coach van hoogbegaafde kinderen. Ze beoefende al jaren zelf yoga voordat ze besloot haar passie voor yoga mee te nemen naar haar werk. In 2016 begon ze aan de opleiding kinderyoga bij Helen Purperhart. Ze heeft een leerlijn voor kinderyoga op haar school geïntroduceerd en inmiddels is yoga daar een vast onderdeel van het lesprogramma. Nienke geeft kinderyoga en restorative yoga bij yoga-life. En daarnaast kinderyoga bij een BSO.

De lessen van Nienke zijn speels en vol fantasie. Met de kinderen gaat zij op yoga avontuur waarbij ze door verhalen, verbeelding, houdingen, ademhalingsoefeningen en nog veel meer in verbinden komen en blijven met zichzelf.

Nienke: ‘Alles wat ik zelf vroeger zo gemist heb, leren wie je bent en dat je er mag zijn zoals je bent. Doorzetten, lachen om je fouten en weer verder gaan. Dat is wat ik kinderen het liefst mee wil geven, voor mij zijn dat de belangrijkste dingen die je leert in het leven. Ik geniet ervan, elke dag weer, kinderen te mogen begeleiden op hun levenspad.’
Daarnaast heb ik ook mijn passie gevonden in het les geven van volwassenen. Na een dag werken vinden veel mensen het lastig om te ontspannen. Tijdens een les restorative yoga help ik je om die ontspanning en rust weer te vinden. Deze les is ook geschikt voor mensen die een blessure hebben en rust moeten nemen om te herstellen”.