kinderyoga

\"\"

Kinderyoga Bilthoven,
Yoga voor kinderen Bilthoven,
Yoga voor kids Bilthoven,
Wat is kinderyoga,
Voordelen kinderyoga

Wat is kinderyoga, ofwel yoga voor kinderen? 
Tijdens kinderyoga komen verschillende lichaamshoudingen, bewegingen, spelletjes, ademoefeningen en aandachtsoefeningen aan bod.
Yoga helpt kinderen onder meer goed in hun lijf te zitten en meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.
Het biedt meer dan alleen ontspanning of alleen een fysieke work-out. Je oefent namelijk ook je aandacht in yoga (mindfulness).
Met andere woorden in yoga breng je lichaam en geest samen. Vaak is de geest, net als een aap (monkey mind), die alle kanten opgaat. En kinderen gaan vaak niet alleen met hun geest alle kanten uit, ook hun lijf doet dan mee. Yoga helpt om dichter bij jezelf te blijven, je energie te centreren en beter te concentreren. Daarnaast helpt yoga je eigen behoeftes en gevoelens op te merken en ermee om te leren gaan.

Omgaan met emoties
Leren omgaan met (heftige) emoties. Wat kun je doen als je erg boos bent of heel verdrietig? Hoe kun je iets doen als je daar bang voor bent?
En hoe cultiveer je medeleven of compassie voor jezelf en anderen? In onze yoga en mindfulness cursussen komen speciale oefeningen, thema\’s en verhalen aan de orde die compassie naar jezelf en anderen ontwikkelen. Kinderen leren hun eigen emoties beter begrijpen en ermee om te gaan, en leren van daaruit ook beter samenwerken met anderen. Je leert jezelf beter kennen en kunt beter voelen wat je nodig hebt. Zo is er meer verbinding met jezelf en anderen. Daarom is yoga vanaf jonge leeftijd beoefenen een rijkdom voor het leven. Hoe jonger je leert werken met je lichaam, je adem, je vermogens en je emoties, des te meer zul je in het leven vanuit jouw autonome kracht richting kunnen geven in het leven.

Voordelen en effecten van kinderyoga:

•Betere concentratie
•Vergroting lichaams- en zelfbewustzijn
•Verbetering (natuurlijke) lichaamshouding
•Souplesse in lichaam en geest
•Sterker en krachtiger lichaam
•Beter omgaan met emoties en druk
•Loslaten spanning
•Zelfvertrouwen

Afhankelijk van hun leeftijd hebben kinderen verschillende behoeftes en ontwikkelingsfases, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch. Ons lesprogramma is daarom gericht op een bepaalde leeftijd in een groep. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Leeftijd en groepsgrootte kinderyoga (5+)
Kinderen van 5+ – 9 jaar.
Minimum aantal deelnemers is 6, maximum is 14.

Leeftijd en groepsgrootte kinderyoga (8+)
Kinderen van 8+ tot 12 jaar.
Minimum aantal deelnemers is 6, maximum is 14.

Scroll naar boven