over yoga-life

Marjolein Seegers (1977) is oprichtster van yoga-life en mindfulness-life. Haar visie: yoga en mindfulness verbinden je (weer) met je-zelf en met het leven.
De kracht van yoga en mindfulness reikt tot op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Marjolein is opgeleid aan de 4-jarige erkende Intensieve Yogascholing (Yogacentrum Utrecht). Daarnaast is zij opgeleid als zwangerschapsyoga docente en mindfulness trainster. Sinds 2008 geeft ze yogalessen, workshops en cursussen.
Zij studeerde Journalistiek in Utrecht en combineert haar passie en werk als (web)redacteur/communicatieadviseur met het geven (en ontwikkelen) van cursussen en trainingen. Als trainster werkt zij tevens samen met Holland Fit.
Marjolein woont samen en is moeder van twee prachtige dochters.

De kracht van yoga
Marjolein: ‘Yoga heeft mijn leven compleet veranderd. Elke dag opnieuw ervaar ik de helende werking en kracht ervan in mijn lijf, in mijn geest en in mijn leven. Yoga geeft mij vertrouwen, verankering, ruimte en bovenal inzicht in mezelf. Dat maakt yoga ook zo bijzonder krachtig, je werkt met bewuste aandacht aan alle lagen in jezelf: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Met heel veel plezier en aandacht geef ik yogalessen, op een praktische, toegankelijke en verdiepende manier!’

Voluit LEVEN
‘Yoga leert je bewust ‘aanwezig’ te zijn in het moment, hierdoor ervaar je veel meer vreugde, voldoening, creativiteit en levendigheid. Als je lekker in je vel zit kun je bewuster genieten van het leven en je ware potentieel. Vanwege de drukmakerij in ons hoofd zouden we het namelijk haast vergeten: adem en LEEF. Yoga verbindt je (weer) met het leven. Vandaar de naam van mijn praktijk: yoga-life!’

Scholing en ervaring van de docent
Na de erkende 4-jarige Hatha Yoga opleiding volgde Marjolein workshops en (bij)scholingen in binnen- en buitenland, de specialisatie Zwangerschapsyoga bij Samsara in Bilthoven en basis en vervolgopleidingen tot Mindfulness trainer bij See True. Ook reisde ze naar India en Bali en volgde de afgelopen jaren diverse bijscholingen, retraites en opleidingen.

Doel is bewustwording
Tijdens haar lessen maakt ze gebruik van verschillende elementen van krachtige tot ontspannende houdingen, het belangrijkste daarbij is altijd bewustwording. Bewustwording van hoe het op dit moment is. Dat jij de ruimte voelt de houdingen aan te nemen op een manier die bij jouw lichaam past, zodat jij kunt zijn zoals je bent, leven vanuit jouw unieke potentieel!

Content creatie: artikelen, audio en video’s 
Marjolein schrijft en publiceert onder meer over Tantra, de Adem, Kashmir YogaIyengar YogaPower Yoga (klik om de publicaties te lezen) en over Mindfulness en Compassie.
Op haar youtube kanaal yoga & mindfulness met Leine kun je yoga en mindfulness video’s bekijken en meedoen. Op deze website en op haar website www.mindfulness-life.nl kun je meditaties op audio beluisteren.

Erkend yogadocente en mindfulness trainster
Marjolein is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.
Je kunt lid worden van deze vereniging als je een diploma hebt van een erkende 4-jarige yogascholing.
Als mindfulness trainster is Marjolein lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN).