workshop: zelf-zorg (activeer je zorg-en kalmeringssysteem)

In deze corona crisis draait het stress systeem op volle toeren.
Niet zo onlogisch. Alle basis angsten en overlevingsmechanismen worden ingetoetst: angsten voor tekort, ontslag, ziekte, ouderdom, dood, verlies, gebrek aan (fysiek) contact en ga zo maar door.
Kortom, zorg en angstboodschappen komen voortdurend binnen via media en maatregelen.
We krijgen nogal wat te verstouwen via onze zintuigen aan alarmerende en stress verhogende signalen. We beseffen niet altijd wat het negatieve en destructieve effect ervan is op onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

Weten dat stress niet gezond is en angst een zeer slechte raadgever, dat is een ding. Veel belangrijker is misschien wel: hoe kun je er dan mee omgaan? Wat heb je juist nodig nu? Het stress systeem heeft namelijk een gelijke aan de andere kant van de medaille: het zorg-en kalmeringssysteem. Dit systeem gaat aan, als we niets doen. Het opereert als we gewoon zijn ipv ons best te doen, als we genieten, als we spelen, als we ons veilig en geborgen voelen, als we elkaar aanraken, als we ons gezien, erkend en geliefd voelen. Als we bewegen, in de natuur zijn, en als we yoga, mindfulness en compassie beoefenen. Dit systeem brengt balans, het herstelt en kalmeert ons zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

In de workshop zelf-zorg leer je het systeem van zorg-en kalmering activeren middels verschillende oefeningen, technieken en opdrachten. De handvatten zijn erop gericht dat je deze kunt blijven toepassen in jouw dagelijkse leven.

workshop zorg- en kalmeringssysteem
tijd: 14.00-16.30 uur
Kosten: 30-, (met zijn 2-en meedoen is 40-,)