na de zwangerschap

Waarom yoga na de zwangerschap, postnatale yoga, opbouw yoga na de zwangerschap,
yoga na de zwangerschap Bilthoven, postnatale yoga Bilthoven, yoga na de zwangerschap Utrecht, postnatale yoga Utrecht. 

De cursus yoga na de zwangerschap is praktisch en gericht op het in balans brengen van lijf en geest na de geboorte van je kindje(s). 

Waarom yoga na de zwangerschap?
Zwangerschap en bevalling hebben een behoorlijke impact op je lijf, vooral als het gaat om het gebied van buik en bekkenbodem. En niet alleen je lijf moet flink herstellen en versterken na een bevalling, ook geestelijk vindt er een enorme verschuiving plaats in jezelf en in je leven. Deze cursus biedt een compleet programma verdeeld over twee dagdelen met yoga en thema’s om jouw lijf en geest weer in balans te brengen na de bevalling.

Opbouw en inhoud van de cursus
Er worden lichaamshoudingen geoefend, die je lijf en vooral je buik en bekkenbodem weer sterker en gebalanceerd maken. Er wordt nogal eens voorbij gegaan aan het belang van een gebalanceerde en veerkrachtige bekkenbodem. De bekkenbodem kan zich met de gerichte oefeningen goed herstellen, ook kun je problemen met onder meer incontinentie (op latere leeftijd) verminderen of voorkomen.
Het gebied van je buik, rug en torsie krijgt ook gerichte aandacht. Goede basishoudingen versterken en verbeteren je algehele houding, waardoor je meer energie krijgt, beter in je lijf komt en meer in je kracht komt. Dit in combinatie met ademoefeningen en bewuste aandacht (mindfulness).
Daarnaast zijn er thema’s. Hier gaan we dieper in op belangrijke thema’s die achtergrond, oefening en verdieping geven zoals: goede lichaamshouding bij bukken, tillen en onder meer het dragen en troosten van je kindje, masseren van je kindje, adem en ontspanning, en bekkenbodem na de bevalling. Er is ruimte voor het delen van je bevalling (verwerking) en andere veranderingen/vragen. Je mag je kindje meenemen. Vanzelfsprekend ben je tijdens alle lessen ook alleen welkom – een moment helemaal voor jezelf.

Tijdens de 2-weekse cursus komt o.a. aan bod:
– Herstellen en versterken van buik en bekkenbodem.
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden.
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken.
– Tips en oefeningen die helpen hoe je het beste kunt bukken, tillen, je kindje kunt dragen en troosten.
– Leren afstemmen ofwel luisteren naar je-zelf en je kindje(s) en masseren van je kindje.

Yoga na de Zwangerschap 2 weken: elk deel bestaat uit yoga- en aandachtsoefeningen en thema’s.
Je mag tijdens deze cursus je kindje meenemen naar alle lessen.
In principe kun je 4-6 weken na de bevalling beginnen (na een keizersnede vanaf 6 weken).

Note: Is je baby al een paar maanden oud(er) en je wilt alsnog deelnemen? Dat kan. Alle oefeningen en thema’s zijn erop gericht jouw lijf en geest te doen herstellen en te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe balans -ook als het al een aantal maanden na de bevalling is. Gun jezelf een goed herstel en maak ruimte voor het vinden van een nieuwe balans, zodat je ook meer kunt genieten.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Hatha yogadocente en Zwangerschapsyoga docente. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe het herstelproces van lichaam en geest verlopen na de bevalling – en hoe je letterlijk en figuurlijk een nieuwe balans moet vinden in je leven.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan deze cursus is geen ervaring vereist met yoga of mindfulness. Iedereen kan deelnemen. Je kunt meedoen vanaf 4 weken na je bevalling (of 6 weken na een keizersnede).

Kosten cursus
De 2-weekse cursus is €65-,.
Je mag je baby meenemen naar de lessen.

(Er zijn kortingsmogelijkheden voor U-pashouders, lagere inkomens, etc, mail voor de mogelijkheden).

Yoga na de zwangerschap Utrecht (Oost), Postnatale yoga Utrecht, Yoga na de zwangerschap Bilthoven, postnatale yoga Bilthoven

Leslocatie yoga na de zwangerschap Bilthoven:
locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven

Geef je tijdig op, zodat je zeker weet dat er plek is.

Aanmelden: info@yoga-life.nl

* Sommige verzekeraars vergoeden postnatale cursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Aan het einde van de lessen kun je een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Lid van de VYN          Lid van de VYN