zwangerschapscursus 1-daagse

Deze cursus zwangerschapsyoga is praktisch en ervaringsgericht

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze cursus van 1 dag biedt een programma van yoga, mindfulness en belangrijke concrete thema’s om je te ondersteunen tijdens de zwangerschap én je goed voor te bereiden op de bevalling.

Tijdens deze 1-daagse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden
– Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen, ermee om te leren gaan of deze op te vangen
– Contact maken met je kindje(s) en (partner) twee aan twee oefeningen
– Thema’s die worden behandeld: de kracht van de adem, ontspannen, hoe kun je weeën opvangen, massage, pijn en adem en de fases bevalling.

Mag mijn partner mee?
Je partner is zeer welkom tijdens deze dag. Je kunt samen alle oefeningen en thema’s oefenen. Zo leer je af te stemmen op elkaar en krijg je concrete handvatten om de bevalling samen goed door te komen.
Je kunt ook een goede vriendin -of iemand anders die bij de bevalling is- meenemen. Vanzelfsprekend ben je ook alleen welkom deel te nemen aan alle lessen. Dan kun je de oefenen bijvoorbeeld met de docente doen of een andere zwangere.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen. Je kunt op elk moment van je zwangerschap instromen.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Kosten 1-dag zwangerschapsyoga cursus
Tijd: van 10.00-16.30 
Kosten 1-daagse: €100-, (incl. btw en handouts)
Als je partner mee komt betaal je samen: €150-, (incl. btw en handouts)
Je krijgt een factuur voor je verzekeraar.
Leslocatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)

Download hier het inschrijfformulier
Ga naar de agenda voor data 1-daagse zwangerschapscursus

(Er zijn kortingsmogelijkheden voor U-pashouders, lagere inkomens, etc, mail voor de mogelijkheden).