zwangerschapscursus 1-daagse

Deze cursus zwangerschapsyoga is praktisch en ervaringsgericht

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze cursus van 1 dag biedt een concreet programma om je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Tijdens deze 1-daagse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Afwisseling tussen kennis en oefening, zodat je begrijpt hoe de processen verlopen én nog belangrijker je leert de oefeningen toepassen, opdat je ze kunt inzetten tijdens je bevalling
Thema’s die aan bod komen:
– samenwerken met de kracht van de adem;
– ontspannen; hoe dan?
– weeën opvangen met adem, houding en beweging;
– aanraken en massage technieken;
– pijn en adem;
– de fases van de bevalling.

Met je partner samen
Je kunt deze dag samen met je partner deelnemen. Zo leer je af te stemmen op elkaar en krijg je concrete handvatten en oefeningen om de bevalling samen in vertrouwen in te gaan.
Vanzelfsprekend ben je ook alleen welkom deel te nemen aan deze themadag. Je oefent dan met mij of een andere deelnemer.

Note, soms komen partners een beetje ‘huiverig’ binnen. Ze willen hun vrouw graag steunen, maar vragen zich af:’ Is het niet te zweverig? ‘Als ik maar geen rare houdingen hoeft te doen of puffen…’
Na afloop hoor ik steevast hoe concreet, verdiepend en zinvol het was. Vele partners zeggen: ‘Eigenlijk zou iedereen deze kennis en oefeningen moeten kennen en leren. Het is toegankelijk, concreet en bekrachtigend.’

Individuele sessie ipv een themadag
Heb je weinig tijd, minder ruimte (als je bijv bijna gaat bevallen) of wil je gewoon veel liever samen met je partner een gerichte voorbereiding op je bevalling? Dan is de individuele sessie samen met je partner de beste optie. In deze sessie van 2,5 uur ga ik met jullie kernachtig en concreet afstemmen en oefenen, specifiek gericht op jullie behoeften. Meer hierover? Lees verder.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen.

Wat is beste moment voor themadag of sessie?
De meeste zwangere vrouwen en partners zijn in het laatste trimester van de zwangerschap toe aan een gerichte voorbereiding op de bevalling.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Kosten 1-daagse zwangerschapsyoga cursus
Tijd: van 10.00-16.30 
Kosten 1-daagse met je partner: €175-, (incl. btw en handouts)
Individuele sessie samen met je partner: €175-
Locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)

Schrijf je nu in:Inschrijfformulier Cursus Zwangerschapsyoga 2024

Ga naar de agenda voor data 1-daagse zwangerschapscursus