zwangerschapsyoga

Waarom zwangerschapsyoga, opbouw zwangerschapsyoga,
zwangerschapsyoga Bilthoven, zwangerschapsyoga Utrecht

Onze zwangerschapscursus is per 1 juli 2020 zowel fysiek in onze ruimte als live online te volgen.
Je mag dus kiezen. Les volgen in de zaal of via een live online verbinding.
Live online kun je alle lessen goed volgen (als je bijvoorbeeld liever vanuit huis de les volgt, op vakantie bent, geen oppas voor andere kids thuis hebt, of welke andere reden dan ook).
Tijdens een live online verbinding – net als wanneer je fysiek aanwezig bent in de zaal – is er contact met andere vrouwen en heb je de mogelijkheid vragen te stellen (en tips en coaching te krijgen in jouw proces).

Onze cursussen zwangerschapsyoga zijn praktisch, compleet en ervaringsgericht.
De meeste verzekeraars vergoeden onze zwangerschapsyoga.
Wij geven:
complete 12 -weekse cursussen
compacte 1-daagse cursussen
individuele zwangerschapsyoga (met of zonder partner) wil je liever een individuele sessie samen met je partner? Dan leer ik jullie in een sessie van 2,5 uur ademtechnieken en oefeningen die je helpen goed voor te bereiden en af te stemmen op elkaar en de bevalling.
Je kunt natuurlijk ook meerdere sessies boeken of een individuele complete cursus volgen. Mail voor de mogelijkheden.

Pakket op maat
Je kunt losse groepslessen bij ons boeken of als je 12 lessen niet gaat redden een pakket op maat krijgen. Informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze complete cursus biedt een totaal programma van 12 yogalessen en 1 speciale themadag om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling.
Onderzoek wijst uit dat yoga stress tijdens de zwangerschap en bevalling vermindert: ga hier naar het artikel.

Tijdens de cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf en erop vertrouwen
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden
– Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen
– Contact maken met je kindje(s)
– Thema’s die tijdens de 1-daagse themadag worden behandeld: de kracht van de adem, ontspannen, weeën opvangen en yoga perstechniek, massage, pijn en adem, bekkenbodem en fases bevalling.

De complete cursus bestaat uit 12 yogalessen en 1 themadag (met of zonder je partner):
De complete cursus bestaat uit 12 yogalessen (aaneengesloten in een reeks van 12 weken) op donderdagavond en 1 themadag op een zaterdag.
Je kunt op elk gewenst moment instromen ofwel beginnen, want de cursus heeft geen begin of einde. Dat betekent dat je alle houdingen en oefeningen in willekeurige volgorde kunt meedoen en ervaren. Na elke les is er thee en ruimte voor vragen of uitwisseling.
De themadag is elke 4-6 weken, dus je kunt je opgeven voor de themadag die past in jouw agenda.

Wanneer starten met zwangerschapsyoga?
Een goed moment om te beginnen is tussen de 20-24 weken van je zwangerschap. Maar je kunt ook veel eerder in je zwangerschap starten of later in je zwangerschap aanhaken.
Als je na 12 lessen nog meer lessen wilt volgen, kun je per losse les betalen. Ook als je de 12 weken niet aaneengesloten kunt volgen of als je pas veel later in je zwangerschap gaat starten, kun je kiezen voor de ‘losse lessen’ optie en krijg je een ‘pakketkorting’ op de themadag.

Opbouw en inhoud zwangerschapsyoga 
Tijdens elke yogales worden er lichaamshoudingen geoefend, die je lijf sterk, soepel en ruim maken. Basishoudingen versterken en verbeteren je algehele houding, waardoor je meer energie krijgt en in je kracht komt. Dit in combinatie met ademoefeningen en bewuste aandacht (mindfulness).

Het tweede gedeelte van de complete cursus bestaat uit een themadag. Tijdens deze themadag staan we nader stil bij specifieke thema’s en oefen je concreet onder meer in: de kracht van de adem, ontspannen versus gespannen, massages, hoe om te gaan met pijn, en onder meer de fases tijdens een bevalling. De thema’s bestaan steeds uit een stukje theorie zodat je meer inzicht krijgt en daarnaast oefeningen om het werkelijk te ervaren en te kunnen integreren (ofwel er daadwerkelijk iets mee te kunnen – in je zwangerschap en tijdens je bevalling). Bij de thema’s krijg je een hand-out met achtergrondinformatie en oefeningen voor thuis.

Mag mijn partner mee?
Je partner is welkom tijdens de themadag, zodat je samen kunt oefenen en stilstaan bij de belangrijkste thema’s. Vanzelfsprekend ben je ook alleen welkom deel te nemen aan alle lessen en de themadag. Wil je partner de gehele cursus, zowel de yogalessen als de themadag meedoen, informeer dan naar het speciale tarief hiervoor.

Compacte 1 daagse cursus
Wil je liever alleen de 1-daagse zwangerschapscursus, bijvoorbeeld omdat dit je tweede zwangerschap is, of omdat je al veel verder bent in je zwangerschap en niet genoeg tijd meer voor de complete cursus. Dan kun je ook alleen met de 1-daagse meedoen.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen. Je kunt op elk moment van je zwangerschap instromen.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend Zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar. 

Kosten complete cursus
Kosten 12-weekse cursus plus themadag: €235-,
(zonder partner en incl. btw en hand-outs met info en oefeningen)
Kosten 12-weekse cursus plus themadag met partner: €275-,
Proeflessen of losse zwangerschaps yogalessen zijn: €15-,
Leslocatie: Jan Muschlaan 24, Rijnsweerd (Utrecht-Oost)
Donderdagavond: 20.00-21.00 uur

Kosten 1-daagse cursus
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus: €100-,
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus met partner: €150-,
Leslocatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)
Zaterdag: van 10.00-16.30 uur

(Er zijn kortingsmogelijkheden voor U-pashouders, lagere inkomens, etc, mail voor de mogelijkheden).

Geef je tijdig op, zodat je zeker weet dat er plek is. Download hier het inschrijfformulier voor de Cursus Zwangerschapsyoga.

Aanmelden: info@yoga-life.nl