zwangerschapsyoga

Waarom zwangerschapsyoga, opbouw zwangerschapsyoga,
zwangerschapsyoga Bilthoven, zwangerschapsyoga Utrecht

Onze cursussen zwangerschapsyoga zijn praktisch, compleet en ervaringsgericht. De meeste verzekeraars vergoeden onze zwangerschapsyoga.
Wij geven:
complete 10 -weekse cursussen
compacte 1-daagse cursussen
losse zwangerschapsyoga lessen 
individuele zwangerschaps sessie (met je partner)

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze complete cursus biedt een totaal programma van 10 yogalessen en 1 themadag (met je partner) om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling.
Onderzoek wijst uit dat yoga stress tijdens de zwangerschap en bevalling vermindert: ga hier naar het artikel.

De complete cursus bestaat uit 10 zwangerschaps yogalessen en 1 themadag:
De complete cursus bestaat uit 10 yogalessen op donderdagavond (Rijnsweerd, Utrecht) of vrijdagochtend (in onze studio Bilthoven)
en 1 themadag met je partner op een zaterdag (ga naar de agenda voor de geplande themadagen). De themadag is elke 4-6 weken, dus je kunt je opgeven voor de themadag die past in jouw agenda.

Tijdens de complete 10 weekse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf en erop vertrouwen
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden
– Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen
– Contact maken met je kindje(s)
– Tijdens de 1-daagse (die onderdeel uitmaakt van de complete cursus) komt aan bod: de kracht van de adem, ontspannen, weeën opvangen, massage, pijn en adem en fases bevalling.

Opbouw en inhoud zwangerschapsyoga lessen
Tijdens elke yogales worden er lichaamshoudingen geoefend, die je lijf sterk, soepel en ruim maken. Basishoudingen versterken en verbeteren je algehele houding, waardoor je meer energie krijgt en in je kracht komt. Dit in combinatie met ademoefeningen en bewuste aandacht (mindfulness).
Het tweede gedeelte van de complete cursus bestaat uit de themadag.
De thema’s bestaan steeds uit een stukje theorie zodat je meer inzicht krijgt in de werking van lichaam, je brein, hormonen en emoties en de fases van de bevalling en wat je concreet kunt doen. Daarnaast doen we oefeningen en leer je technieken, zodat je deze concreet kunt toepassen. Bij de thema’s krijg je een hand-out met achtergrondinformatie en oefeningen voor thuis.

Mag mijn partner mee?
Je partner is welkom tijdens de themadag, zodat je samen kunt oefenen en stilstaan bij de belangrijkste thema’s. Je bent ook welkom alleen deel te nemen aan alle lessen en de themadag.

Wanneer starten met zwangerschapsyoga?
Je kunt op elk gewenst moment instromen, want de cursus heeft geen begin of einde. Dat betekent dat je alle houdingen en oefeningen in willekeurige volgorde kunt meedoen en ervaren. Na elke les is er thee en ruimte voor vragen of uitwisseling.
Een goed moment om te beginnen is tussen de 20-24 weken van je zwangerschap. Maar je kunt ook veel eerder in je zwangerschap starten of later in je zwangerschap aanhaken. De meeste stellen volgen de themadag in het laatste trimester van de zwangerschap. 

Geen complete cursus, maar losse lessen of een lessenreeks
Je kunt ook losse zwangerschaps yogalessen bij ons boeken (per keer) of kiezen voor een lessenreeks (een reeks lessen volg je een x aantal weken aaneensluitend; dan geldt een ‘reeks’ tarief ipv het ‘losse’ lessen tarief). Informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Geen complete cursus, maar alleen de compacte 1-daagse cursus
Wil je liever alleen de 1-daagse zwangerschapscursus volgen en niet de complete cursus? Dat kan ook. Dan kun je ervoor kiezen alleen de 1-daagse met of zonder je partner mee te doen.

Individuele zwangerschapsyoga
Wil je liever een individuele sessie, samen met je partner? Dan leer ik jou/jullie in een sessie de belangrijkste technieken en oefeningen die je helpen je goed voor te bereiden, af te stemmen op elkaar en de bevalling met vertrouwen in te duiken.
Je kunt natuurlijk ook meerdere sessies boeken of een individuele complete cursus volgen. Mail voor de mogelijkheden.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan onze cursussen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen. Je kunt op elk moment van je zwangerschap instromen.

Over de docente
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding
De meeste verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar. 

Kosten complete cursus
Kosten 10-weekse cursus plus themadag: €245-,
(zonder partner en incl. btw en hand-outs)
Kosten 10-weekse cursus plus themadag met partner: €285-,
Proeflessen of losse zwangerschaps yogalessen zijn: €15-,

Ga hier naar de lestijden zwangerschapsyoga op donderdagavond en vrijdagochtend

Kosten 1-daagse cursus
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus: €115-,
Kosten 1-daagse zwangerschapscursus met partner: €165-,
Locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)

Kosten individuele sessie
Kosten individuele sessie samen met je partner: €175-,
ter ondersteuning in de zwangerschap en/of ter voorbereiding op je bevalling (2,5 – 3 uur).
Locatie: Jachtlaan 15, Bilthoven (Centrum de Linde)
Je kunt mailen voor het inplannen van een individuele afspraak.

(Er zijn kortingsmogelijkheden voor U-pashouders, lagere inkomens, etc, mail voor de mogelijkheden).

Geef je tijdig op, zodat je zeker weet dat er plek is.

Aanmelden: info@yoga-life.nl