Hatha Yoga

Wat is hatha yoga?
Hatha yoga is de moederyoga, waaruit alle overige stylen en variaties zijn ontstaan.
Hatha betekent Zon (Ha) Maan (Tha): het draagt zowel de aspecten van de krachtige, verlichtende en verwarmende zon als wel de kalmerende, verdiepende en subtielere kwaliteiten van de maan.

Waarom hatha yoga?
Je beoefent tijdens hatha yoga dus zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een hatha yogales?
Tijdens de yogalessen worden verschillende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn en aandacht ofwel mindfulness. Zo ontstaat er (weer) evenwicht, verbinding, stroming, kracht in je lijf en helderheid in je geest. Het is essentieel dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn – in elk opzicht, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

Scroll naar boven