Founder

Marjolein Seegers (1977) doceert yoga en mindfulness en is eigenaar van yoga-life en mindfulness-life. Haar missie is het delen van yoga en mindfulness. De kern daarin is: verbinden met je-Zelf en met het leven. De kracht van yoga en mindfulness reikt tot op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Zij is opgeleid aan de 4-jarige erkende Intensieve Yogascholing (Yogacentrum Utrecht). Daarnaast is zij gekwalificeerd zwangerschapsyoga docent en geregistreerd mindfulness trainer. Sinds 2008 geeft ze yogalessen, workshops en cursussen.

Marjolein is aangesloten bij de Beroepsvereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Als mindfulness trainer is zij lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Een vereiste om mindfulness te vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Over Yoga-Life

De Studio

Onze sfeervolle yogastudio is gelegen, in Centrum de Linde, in Bilthoven, aan de rand van De Bilt. Sinds 2014 biedt dit centrum een prachtig complementair aanbod.

Yoga-life studio in Bilthoven, de Bilt

Wij bieden een programma van onder meer yoga, zwangerschapsyoga, mindfulness training en compassie, 1-day retreats, sessies en meer voor verschillende doelgroepen, en diverse behoeften.

Huren yogastudio Bilthoven, de Bilt

Onze yogastudio is daarnaast ook te huur voor een dagdeel, dag of bijvoorbeeld een weekend. Zoek je een geschikte en sfeervolle ruimte voor jouw cursus of aanbod, op een goed te bereiken locatie? Welkom! Lees verder voor tarieven en voorwaarden yogastudio huren.

hatha Yoga

Zwangerschaps yoga

1-daagse of partnersessie ter voorbereiding bevalling

Mindfulness 8-weekse training

Compassie 8-weekse Training

1-day Retreats & workshops

Docenten

Marjolein

Marjolein geeft hatha yoga, zwangerschapsyoga, mindfulness en sessies. 

Kathy

Kathy geeft de (zachte) hatha yoga op ma ochtend. 

Esther

Esther geeft op do avond de yogales in Rijnsweerd. Deze les is in het engels. 

Majella

Majella is yin yogadocente en onze vaste vervanger.

Jouw bewuste Zwangerschap en bevalling start hier

meer lezen over:

Waarom een Zwangerschapscursus? Wat doe je zoal in de lessen en in deze cursus? Op welk momet kan ik instromen? En meer.

kennismaken Zwangerschapscursus en bevallen

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten in de cursus zwangerschapsyoga, de 1-daagse of de partnersessie?

Samen met je partner meedoen aan de 1-daagse cursus of de individuele partnersessie

Praktische info

Meest gestelde vragen omtrent deelname, reserveren, annuleren en meer. Als deelnemer ga je akkoord met de deelname voorwaarden van yoga-life die hieronder zijn weergegeven.

1. Welke locatie zijn de cursussen?
Onze eigen sfeervolle yogastudio is gelegen in Centrum de Linde, op de eerste verdieping, aan de Jachtlaan 15 in Bilthoven.

2. Wat draag ik naar een yogales?
Gemakkelijk zittende kleding, waarin je goed kunt bewegen. Een warm vest en warme sokken voor eindontspanning zijn altijd prettig.

3. Wat neem ik mee?
Een grote handdoek of sjaal/doek om over de mat in de studio te kunnen leggen. Aanwezig zijn matten, kussens, stoelen etc.

4. Hoe lang duurt een les?
Een yogales duurt 1 uur. Na afloop is er thee en is er gelegenheid tot iets vragen en/of delen.

5. Ik heb nog nooit yoga gedaan, welke les is dan geschikt?
Al onze lessen zijn geschikt (of je voor het eerst yoga beoefent of al veel langer), want je oefent bij ons binnen jouw grenzen en mogelijkheden.
Er is wel verschil in de \’gewone\’ hatha yogalessen en de \’zachte\’ yogalessen. Bij de zachte hatha yoga is het fysieke tempo iets lager, en vraagt het geestelijke aspect meer concentratie (mindfulness).

6. Hoe lang vantevoren moet ik aanwezig zijn voor een les?
De deur van de studio gaat 10 min voor aanvang van een les open.
Dus kom niet te vroeg, maar graag ook niet te laat.

7. Moet ik van tevoren reserveren als ik wil meedoen aan een les?
Je reserveert (bij je inschrijving) op een vast tijdstip jouw lessen, gedurende de geldigheidsduur van jouw kaart/abonnement. Kun je niet komen, dan is afmelden noodzakelijk, zodat iemand anders de plek kan reserveren. Kortom, aanmelden hoeft niet (want je plek is al gereserveerd), afmelden moet wel.

8. Kan ik mijn gereserveerde les in de studio annuleren? 
Bij een 10-rittenkaart/ losse les/ proefles kun je tot 24 uur van tevoren jouw gereserveerde plek annuleren (let op, restitutie van betalingen is niet mogelijk, in geval van annuleren kun je de les op een ander moment volgen, indien er ruimte is tijdens een andere les).
Bij niet tijdige annulering van jouw fysieke les zullen we de strip/les aftekenen.
Bij een 20-lesweken abonnement kun je niet annuleren of doorschuiven. Als je tijdig afmeldt (24 uur vantevoren) dan mag je de les in de betreffende week inhalen, mits er plek is op een ander lestijdstip -en er een andere les is waaraan je kunt deelnemen.

Let op, een les missen in je abonnement geeft dan ook geen recht op vervanging. Een andere les op het rooster volgen of doorschuiven geldt alleen indien de les waarop je staat ingeschreven vervalt of niet kan doorgaan door overmacht van yoga-life.

9. Moet ik altijd op mijn vaste lestijdstip meedoen of kan ik ook tijdens andere lessen deelnemen? 
Je schrijft je in voor een vaste les en kunt altijd aangeven dat je een keer wilt meedoen op een ander tijdstip of vaker dan 1 keer per week wilt komen lessen. Ook inhalen van lessen kan tijdens andere lessen, mits er plek is.

10. Kan ik mijn kaart of abonnement doorschuiven als ik ziek ben, op vakantie ga of wegens overmacht niet kan komen?
Een 20-lesweken abonnement kun je niet doorschuiven, je mag wel inhalen (als je tijdig hebt afgemeld: 24 uren van tevoren) tijdens een online les in dezelfde periode.
Met een 10-rittenkaart kun je 2 weken \’missen\’ omdat een kaart 12 weken geldig is. Doorschuiven of opschorten kan niet.
Tijdens de schoolvakanties worden de kaarten en abonnementen automatisch doorgeschoven, deze data en lestijden kun je hier vinden: lestijden. Tijdens de zomer geldt een zomerrooster, je kunt dan meedoen met de zomer lessen, als je niet wilt doorschuiven.

11. Ik volg alleen online les, gelden er andere voorwaarden omtrent annuleren en/of doorschuiven?
Als je alleen online lessen volgt dan is afmelden geen verplichting omdat je geen plek in de studio gereserveerd hebt.
Wel is het fijn als we weten of je meedoet omtrent de aantallen alvorens elke les. Voor doorschuiven gelden bij online lessen dezelfde voorwaarden. Je 10-rittenkaart kun je opmaken binnen de door jouw gekozen geldigheidsduur (12 weken geldig of 5 maanden geldig). Een 20-lesweken abonnement kun je niet doorschuiven.

12. Wat te doen met mijn kaart/abonnement als er sprake is van uitval/ziekte/overmacht en overige situaties?
Als je om welke reden dan ook niet kunt deelnemen voor een of meer lessen dan kun je lessen binnen de geldigheid van jouw kaart/abonnement (online) inhalen. Doorschuiven, tijdelijk stilzetten of restitutie van leskaarten of abonnementen is niet mogelijk.

13. Wat zijn jullie tarieven?
Naar onze tarieven

14. Hoe kan ik jullie het beste bereiken? Vragen, wijzigingen, opgeven lessen en overige zaken graag via de mail info@yoga-life.nl ipv appen/bellen. Achter de computer heb ik namelijk overzicht op de lessen en overige zaken en kan ik je vragen of reserveringen het beste beantwoorden. Op woensdagochtend 10.00-12.30 uur ben ik telefonisch het beste bereikbaar.

Op do avond beschikken wij over een 2e leslocatie in Utrecht-Oost (de wijk Rijnsweerd). Hier gelden andere praktische zaken en voorwaarden. Lees door op de link hieronder te klikken.

1. Wat is de locatie van de donderdagavond les  in Rijnsweerd?
De ruime zaal (met mooi uitzicht op het groen) is gelegen in Daltonschool Rijnsweerd, aan de Jan Muschlaan 24, in Utrecht-Oost.
De ingang van de zaal is aan de ‘waterkant’ van de school. Als je met je neus naar de hoofdingang staat dan loop je naar rechts, de hoek om het pad een klein stukje volgen. Daar ben je welkom via de (eerste) zijdeur.

2. Wat draag ik naar een yogales?
Gemakkelijk zittende kleding, waarin je goed kunt bewegen. Een warm vest en extra warme sokken voor eindontspanning zijn altijd prettig.

3. Wat neem ik verder mee?
Een grote handdoek of sjaal/doek om over de mat in de zaal te kunnen leggen. Aanwezig zijn matten en kussens. Je kunt ook zelf een eigen mat meenemen (als je die hebt) en een dekentje voor de eindontspanning is erg prettig.

4. Hoe lang duurt een les?
Een yogales duurt 1 uur. Na afloop is er thee en is er gelegenheid tot iets vragen en/of delen.

5. Ik heb nog nooit yoga gedaan, is deze les dan geschikt?
Deze les is voor elk niveau geschikt (of je voor het eerst yoga beoefent of al veel langer), want je oefent bij ons binnen jouw grenzen en mogelijkheden.

6. Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn voor een les?
De deur van de zaal gaat ongeveer 10 min voor aanvang van de les open. Dus kom niet te vroeg en niet te laat, want de zaal gaat dicht als we beginnen.

7. Moet ik altijd op do 19.30 uur meedoen of kan ik ook tijdens andere lessen (die op het rooster) staan deelnemen? 
Je schrijft je in voor deze vaste les op donderdagavond Rijnsweerd.
Onze overige lessen/cursussen/trainingen worden gegeven in onze eigen yogastudio in Bilthoven. Daarom gelden voor deze donderdag les in Rijnsweerd andere voorwaarden dan in de studio in Bilthoven.
Je bent vanzelfsprekend welkom om extra lessen te volgen in Bilthoven, dit valt dan buiten het abonnement.

8. Kan ik deelnemen op donderdag in Rijnsweerd met een 10-rittenkaart?
Voor de yoga op donderdag in Rijnsweerd kun je alleen inschrijven met een 20-lesweken abonnement.

9. Kan ik mijn abonnement doorschuiven als ik op vakantie ga of niet kan komen?
Een 20-lesweken abonnement kun je niet doorschuiven, je mag wel inhalen (als je tijdig hebt afgemeld, 24 uur van tevoren) tijdens een van onze online lessen in dezelfde periode. Zie het rooster voor onze online lessen. Een link kun je opvragen via de mail.

10. Hoe zit het met mijn abonnement tijdens schoolvakanties?
Tijdens de schoolvakanties worden abonnementen doorgeschoven, deze data kun je op de lestijden pagina vinden en hier vind je de lestijden.

11. Wat zijn jullie tarieven en hoe gaat het met betalen?
Naar onze tarieven. Je ontvangt een mail met betaallink voor de proefles (als je voor de eerste keer meedoet) en bij inschrijving een betaallink voor het abonnement.

12. Hoe kan ik jullie het beste bereiken?
Vragen, wijzigingen, opgeven lessen en overige zaken graag via de mail info@yoga-life.nl ipv appen/bellen. Achter de computer heb ik namelijk overzicht op de lessen en overige zaken en kan ik je vragen of reserveringen het beste beantwoorden. Wil je liever bellen? Op woensdagochtend 10.00-12.30 uur zijn wij telefonisch het beste bereikbaar.

Scroll naar boven