Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?
Mindfulness is ‘bewuste aandacht’ in het huidige moment, zonder te oordelen. Je kunt mindfulness ook vertalen als: opmerkzaamheid of aandachtig zijn. Door aandachtig te zijn in dit moment, neemt je vermogen toe om voluit te leven – in plaats van geleefd te worden. Mindfulness is eenvoudig en doeltreffend, het is wereldwijd ontdekt om stress te reduceren en met meer aandacht en wijsheid te leven en te werken. Mindfulness brengt je met beide benen op de grond: uit je drukke hoofd en weer bewust in je lijf. Je leert contact maken met je lichaam, je-zelf, je grenzen, je ware kracht en de realiteit van dit moment.

Mindfulness en stressreductie
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat mindfulness een gunstige uitwerking heeft op het algehele welzijn, zoals stressreductie, vermindering van depressieve of negatieve gedachten en gevoelens, en verandering in (negatieve of onhandige) gedragspatronen. Neurologen signaleren hoe het brein verandert tijdens meditatie, met onder meer positieve effecten als een beter geheugen, toename van oplossend vermogen, creativiteit en compassie. Op onze website www.mindfulness-life kun je meer lezen, zien en beluisteren over mindfulness.

De kracht van stilzitten en niets-doen, wordt helder in het volgende filmpje: wat 10 mindful minuten kunnen doen.

Effecten mindfulness (volgens deelnemers):
-Verbetering concentratie
-Meer zelfinzicht
-Meer genieten van het leven en de kleine dingen
-Beter omgaan met stress
-Beter kunnen ontspannen, beter slapen
-Verbetering communicatie en probleemoplossend vermogen
-Meer lichaamsbewustzijn: herkennen grenzen en deze beter bewaken
-Positievere kijk op het leven
-Beter kunnen ontspannen
-Meer energie
-Meer zelfvertrouwen
-Vermindering lichamelijke klachten
-Verbetering gezondheid, beter immuunsysteem

Voor wie is mindfulness
Mindfulness is toegankelijk en waardevol voor veel mensen, jong en oud. Mindfulness is een praktische en toegankelijke methode om in contact te komen met jezelf, krachtiger te worden en voluit te leven. Mindfulness is bestemd voor iedereen, die bewust wil werken aan een grotere mate van welbevinden.
Meer lezen over onze mindfulness-8-weekse-training

Op onze andere website kun je uitgebreid lezen over mindfulness en ons volledige aanbod in trainingen, vervolgtrainingen, mindfulness workshops en onder meer opfris avonden: www.mindfulness-life.nl.

Scroll naar boven