Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga Bilthoven, Zwangerschapsyoga de Bilt, Zwangerschapsyoga Utrecht

Mijn cursussen zwangerschapsyoga zijn praktisch, compleet en ervaringsgericht. De meeste verzekeraars vergoeden mijn cursussen vanwege mijn registratie bij de Beroepsvereniging Yogadocenten Nederland.

Aanbod:
– complete 10 -weekse cursussen
compacte 1-daagse partnercursussen
– losse zwangerschapsyoga lessen 
– individuele partnersessie (ter voorbereiding op de bevalling)

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze complete cursus biedt een totaal programma van 10 yogalessen en 1 themadag (met je partner) of individuele sessie (met je partner). Je mag kiezen, om je optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling.
Onderzoek wijst uit dat yoga stress tijdens de zwangerschap en bevalling vermindert: ga hier naar het artikel.

De complete cursus bestaat uit 10 yogalessen op vrijdagochtend of donderdagavond en 1 themadag met je partner op een zaterdag (ga naar de agenda voor de geplande themadagen) of een individuele partnersessie.

De 1-daagse is elke 4-6 weken, dus je kunt je opgeven voor de 1-daagse die past in jouw agenda. Wil je liever een individuele sessie samen met je partner als voorbereiding op je bevalling? Die sessie plan ik samen met jullie in.

Tijdens de complete 10 weekse cursus komt o.a. aan bod:
– Verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken
– Ontwikkeling lichaamsbewustzijn; luisteren naar je lijf en erop vertrouwen
– Houdingen die het lichaam soepel en sterk maken of houden
– Tips en oefeningen die helpen ongemak, pijn, angst en kwaaltjes te verminderen of op te vangen
– Contact maken met je kindje(s)
– Tijdens de 1-daagse of individuele partnersessie (die onderdeel uitmaakt van de complete cursus) komt aan bod: de kracht van de adem, ontspannen, weeën opvangen, massage, pijn en adem en fases bevalling.

Met mijn partner voorbereiden
Tijdens de themadag of individuele sessie oefen je samen met je partner, zodat je handvatten, praktische oefeningen en tools hebt waarmee je samen in vertrouwen de bevalling ingaat en weet hoe samen te werken en welke handvatten je concreet kunt inzetten tijdens je bevalling.

Wanneer starten met zwangerschapsyoga?
Je kunt op elk gewenst moment instromen.
Dat betekent dat je alle houdingen en oefeningen in willekeurige volgorde kunt meedoen en ervaren. Na de les is er thee en ruimte voor vragen of uitwisseling.
Een goed moment om te beginnen is tussen de 20-24 weken van je zwangerschap. Maar je kunt ook eerder in je zwangerschap starten of later in je zwangerschap aanhaken.

De meeste stellen volgen de themadag of de individuele sessie in het laatste trimester van de zwangerschap.

Geen complete cursus, maar losse lessen of een lessenreeks
Je kunt ook losse zwangerschaps yogalessen bij ons boeken of kiezen voor een lessenreeks.

Geen complete cursus, maar alleen de compacte 1-daagse cursus
Wil je alleen de 1-daagse zwangerschapscursus of de individuele sessie volgen en niet de complete cursus? Dat kan ook. Dan kun je kiezen voor de 1-daagse in een groep of de individuele sessie (met je partner). 

Individuele partnersessie
Wil je liever een individuele sessie samen met je partner?
Dan leer ik jullie de belangrijkste technieken en oefeningen die je helpen je goed voor te bereiden, af te stemmen op elkaar en de bevalling met vertrouwen in te duiken.

Toegankelijk voor iedereen
Om deel te nemen aan deze cursussen en lessen is geen ervaring vereist met yoga. Iedereen kan deelnemen. Je kunt op elk moment van je zwangerschap instromen.

Jouw ervaren zwangerschapsyoga docent in Bilthoven, de Bilt
Marjolein Seegers is ervaren, gediplomeerd en erkend zwangerschapsyoga docente. Daarnaast is zij gediplomeerd Hatha yogadocente en mindfulness trainster. Bovendien is zij zelf moeder van twee kinderen en weet dus ook uit eigen ervaring hoe de fases van zwangerschap, geboorte en herstel erna verlopen.

Vergoeding zorgverzekering
De meeste verzekeraars vergoeden (vanuit aanvullend pakket) zwangerschapscursussen, gegeven door een erkende yogadocent. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt een factuur krijgen voor je verzekeraar.

Marjolein Seegers Zwangerschapsyoga docent Bilthoven, Zwangerschapsyoga docent de Bilt,
Zwangerschapsyoga docent Utrecht

Lette
Read More
'Heel erg bedankt voor de fijne cursus en het momentje dat je daarmee ook creëert om uit te wisselen met andere zwangere vrouwen. Het is me waardevol geweest.'
Liduine
Read More
'De bevalling is prettig verlopen, hij was kort en krachtig. Ik heb tijdens de ontsluitingsfase eigenlijk de hele tijd de ademtechniek van in (en dan tellen) door je neus, en uit ‘door een rietje’ gebruikt, heel fijn, dus dankjewel voor het oefenen daarmee!'
Pasquelle
Read More
'Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik de complete zwangerschapscursus gevolgd. De lessen waren heerlijk om te ontspannen. Aan de partnerdag hebben we zoveel gehad. Totaal tegen onze verwachting in (want we hadden ook een partneravond tijdens de eerste zwangerschap gedaan). Vooral de oefeningen waarbij mijn man leerde mij te 'helpen loslaten' door armen en benen op te tillen zodat ik kon ontspannen voelde geweldig. Dat heeft hem bij de tweede bevalling ook echt het gevoel gegeven iets voor mij te kunnen betekenen (wat dus ook echt zo was) en er niet alleen maar bij te staan en toe te kijken.'
Nathalie
Read More
'Het was best een heftige bevalling, die eindigde in een keizersnede. Gelukkig ging alles goed met ons en wij mochten samen naar huis. De ademhalingsoefeningen hebben mij heel erg geholpen tijdens het 'natuurlijke' deel van mijn bevalling. Ik heb ontzettend krachtige weeën moeten ontvangen, dus ik ben alleen maar bezig geweest met mijn ademhaling. Dit heeft mij ook geholpen om niet in paniek te raken. Dank je wel daarvoor. Ik vond het heel waardevol en fijn om bij jou zwangerschapsyoga te doen!
Ellie
Read More
'Dank voor al je lessen, daar heb ik tijdens mijn bevalling (ontspannen, ademen, bewegen) veel aan gehad!'
Francien
Read More
'In het hier en nu terug komen en elke wee op zich te ervaren heeft me ontzettend geholpen door te zetten en niet op te geven. Mijn man heeft regelmatig mijn rug gemasseerd terwijl ik voorover leunde. Ik heb verschillende houdingen geprobeerd en kwam steeds terug bij rechtop zitten (op de skippy bal) en ben uiteindelijk ook op de baarkruk bevallen. Rustig worden is me met jouw ademhalingstechnieken keer op keer gelukt! Kortom, we zijn je super dankbaar voor de hele fijne lessen, ik ga het missen! Ook de verloskundige viel het overigens op en vroeg of ik soms yoga had gedaan, groot compliment voor jou dus!
Irene
Read More
'Wat ben ik blij geweest met de ademhalingsoefeningen. Ik heb zoveel aangekund daardoor. Heb van alle verloskundigen en verpleging en artsen in het ziekenhuis complimenten gekregen over hoe ik het deed. Dankzij jouw lessen! Ook hebben we het echt “samen” kunnen doen wat ons beiden een heel prettig gevoel geeft. Dat heeft alles te maken met de yoga en de partner dag.'
Evelien
Read More
'Ik kwam tijdens de bevalling in een soort flow. Ik focuste op mijn ademhaling zoals we ook bij de yogales deden. Het was zo goed vol te houden en pijnstilling vond ik niet nodig. Totdat de persweeën begonnen heb ik in bad gezeten. Helaas waren de persweeën bij mij niet frequent en niet sterk, dus ik heb veel op eigen kracht moeten doen. Gelukkig ging dat goed, want niet lang erna werd onze dochter geboren!'
Previous
Next
Scroll naar boven